Děkujeme za pochopení.
M80i63c67h50a20l 13K96u31ř14e28c
Dobrý den,
rád bych Vám osvětlil některé nejasnosti, které dle Vašehočlánku, se volně šíří mezi lidmi a nehází na české pilaře dobré světlo.
Chemie se do piva opravdunepřidává, jak si možná někdo podle tohoto článku může myslet. No a co sivlastně pod pojmem chemie můžeme představit? Uvedu příklad: cukr sez cukrové řepy získává za pomocí fyzikálně-chemických procesů, aniž bychompak jakoukoli chemikálii pozřeli formou cukru…Tak tak nějak to jev případě chmelových extraktů.
Pivo samozřejmě prodává i jehoobal, nicméně pořád záleží jen a jen na kvalitě uvnitř. Určitě historicky jepivo spojeno se sudy (nerez je bezpečnější než hliník) a sklem. Dnešníobalové materiály splňují nejpřísnější podmínky pro styk s potravinouvčetně PET, plechovek atd., ikdyž uznávám, že pivo v PET se prostě utradičních pivařů jen tak neujme. Co se týče tankové piva „v těch igelitovýchpytlících“, tak tady to o tom, co je uvnitř, platí dvojnásob. Tankové pivo jev zásadě nepasterované, v podstatě to nejčerstvější, které z pivovarumůžete dostat, převáží se rovnou z pivovaru cisternou bez zdržování veskladech, regálech, atd. Sudové pivo je na druhou stranu v 99% pasterovánoa od stočení se k zákazníkovi dostane třeba až za měsíc a déle. A kdyžjsme u toho plastu, kupujete hořčici, jogurty, minerálky jen ve skle???
Proto pokud budete chtít psát opivu, tak zkuste to spíše diskutovat s odborníky než se štamgasty odvedlejšího stolu.
V68i40t 35D64r98b23a71l
Dobry den,
chemie se do piva nepridava? Vazeny pane, cetl jste si slozeni nekterych nasich piv? Zrejme ne, jinak by jste nemohl takto pausalizovat...Co se tyce skladovani a obalovych materialu piva, tak to uzce souvisi s kulturou konkretniho jedince a s jeho estetikou, etikou stolovani, stravovani. Pokud tvrdite, ze ''porad zalezi jen a jen na kvalite uvnitr'' , tak by Vam zrejme vubec nevadilo, kdyby Vam naservirovali konak Hennessy Beauté du Siecle v igelitovem pytliku, nebo klokani steak na plastovem taliri....Vzdyt zalezi jen a jen na obsahu,ne? Nehlede na to, ze to skladovani v plastu (bez ohledu na to, jestli je to pytel u tankoveho piva, nebo PET lahve) urcite ovlivnuje i chut samotneho napoje (charakteristicky pach plastu se proste nezapre, i kdyz splnuji,jak rikate, ''nejvyssi podminky'').
V97i34t 37D84r36b83a43l
No,ja se v tomto urcite priklanim na stranu autora...Kdyby jste poradne cetl clanek,tak by jste se docetl,ze zdroj vody se da chrakterizovat ( vid.Budvar). Urcite je jina voda ze studny, nez neidentifikovana voda (treba chlorovana z vodovodu)...
J42i42ř41í 94K95o50d91ý68d97e36k
Já bych řekl, že dnešní situace na pivním trhu je nejlepší, co pamatuji. Vybere si každý, jen to nechce být líný.
M16a28r70t60i67n 22R36a57k77o98u57š
Co přesně znamená sudové pivo? Musíte pamatovat sudy hliníkové a nerezové. Které pivo bylo chutnější? Pro mě osobně bylo nejlepší pivo z hliníku, ale je to dáno věkem, protože první piva okolo šestnácti chutnají nejlépe. Jak by dle Vás měl být uveden na etiketě zdroj vody? Voda ze studně na souřadnicích x/y z hlobky xxx? Co by Vám tato informace přinesla?
- Počet článků 30
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1673x