Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Dobrý den,

rád bych Vám osvětlil některé nejasnosti, které dle Vašehočlánku, se volně šíří mezi lidmi a nehází na české pilaře dobré světlo.

Chemie se do piva opravdunepřidává, jak si možná někdo podle tohoto článku může myslet. No a co sivlastně pod pojmem chemie můžeme představit? Uvedu příklad: cukr sez cukrové řepy získává za pomocí fyzikálně-chemických procesů, aniž bychompak jakoukoli chemikálii pozřeli formou cukru…Tak tak nějak to jev případě chmelových extraktů.

Pivo samozřejmě prodává i jehoobal, nicméně pořád záleží jen a jen na kvalitě uvnitř. Určitě historicky jepivo spojeno se sudy (nerez je bezpečnější než hliník) a sklem. Dnešníobalové materiály splňují nejpřísnější podmínky pro styk s potravinouvčetně PET, plechovek atd., ikdyž uznávám, že pivo v PET se prostě utradičních pivařů jen tak neujme. Co se týče tankové piva „v těch igelitovýchpytlících“, tak tady to o tom, co je uvnitř, platí dvojnásob. Tankové pivo jev zásadě nepasterované, v podstatě to nejčerstvější, které z pivovarumůžete dostat, převáží se rovnou z pivovaru cisternou bez zdržování veskladech, regálech, atd. Sudové pivo je na druhou stranu v 99% pasterovánoa od stočení se k zákazníkovi dostane třeba až za měsíc a déle. A kdyžjsme u toho plastu, kupujete hořčici, jogurty, minerálky jen ve skle???

Proto pokud budete chtít psát opivu, tak zkuste to spíše diskutovat s odborníky než se štamgasty odvedlejšího stolu.

0 1
možnosti
VD

V68i40t 35D64r98b23a71l

21. 10. 2013 18:56

Dobry den,

chemie se do piva nepridava? Vazeny pane, cetl jste si slozeni nekterych nasich piv? Zrejme ne, jinak by jste nemohl takto pausalizovat...Co se tyce skladovani a obalovych materialu piva, tak to uzce souvisi s kulturou konkretniho jedince a s jeho estetikou, etikou stolovani, stravovani. Pokud tvrdite, ze ''porad zalezi jen a jen na kvalite uvnitr'' , tak by Vam zrejme vubec nevadilo, kdyby Vam naservirovali konak Hennessy Beauté du Siecle v igelitovem pytliku, nebo klokani steak na plastovem taliri....Vzdyt zalezi jen a jen na obsahu,ne?;-D Nehlede na to, ze to skladovani v plastu (bez ohledu na to, jestli je to pytel u tankoveho piva, nebo PET lahve) urcite ovlivnuje i chut samotneho napoje (charakteristicky pach plastu se proste nezapre, i kdyz splnuji,jak rikate, ''nejvyssi podminky'').

0 0
možnosti
VD

V97i34t 37D84r36b83a43l

9. 9. 2013 12:37

No,ja se v tomto urcite priklanim na stranu autora...Kdyby jste poradne cetl clanek,tak by jste se docetl,ze zdroj vody se da chrakterizovat ( vid.Budvar). Urcite je jina voda ze studny, nez neidentifikovana voda (treba chlorovana z vodovodu)...

0 0
možnosti
JK

Já bych řekl, že dnešní situace na pivním trhu je nejlepší, co pamatuji. Vybere si každý, jen to nechce být líný.

1 0
možnosti
MR

Co přesně znamená sudové pivo? Musíte pamatovat sudy hliníkové a nerezové. Které pivo bylo chutnější? Pro mě osobně bylo nejlepší pivo z hliníku, ale je to dáno věkem, protože první piva okolo šestnácti chutnají nejlépe. Jak by dle Vás měl být uveden na etiketě zdroj vody? Voda ze studně na souřadnicích x/y z hlobky xxx? Co by Vám tato informace přinesla?

0 1
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1673x
Jsem člověk středního věku,který má širokě spektrum zájmů-od literatury,hudby,sportu až po cestováni a poznávání nových lidí,kultur.Začal jsem psát od 29.06.2013, tak doufám, že si mé články někdo přečte a případně je i ocení.Přeji všem to nejlepší a krásný den!

Seznam rubrik