Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZU
MS

Pokud se plastový odpad třídí a pak nějakým způsobem recykluje, není to až taková hrůza, protože se do volné přírody prakticky nedostane (i když je pravda, že výroba plastových obalů a jejich recyklace si vyžádá spoustu energie). Horší je to třeba s plastovými sáčky do odpadkových košů. Ty končí všechny na skládkách a obávám se, že s jejich životností to bude stejné, jako s ostatními plasty, i když se léta mluví o tom, že by měly být z lehce rozložitelného materiálu.

0 0
možnosti

Plně souhlasím. Mimo již zmiňovaného elektroodpadu se taky ještě můžu zjevit z výrobků s neuvěřitelnou uhlíkovou stopou - čerstvé sýry nakrájené na kostičky, zabalené v plastovém kelímku ještě s hliníkovou folií navrchu, aby to jo vydrželo... Recykluju, nosím vlastní tašku, elektroodpad pečlivě třídím, a pak jdu vyhodit ten náš pytlíček se smetím - a v megapopelnici se skví 5 plastových lahví od minerálek a jako bonus jedna 5L od aviváže. Kontejnery jsou 20 m ... No jo, aspoň něco děláme my, ostatní nepředělám.

1 0
možnosti
MT

Plně souhlasím s autorem článku, naše dvě generace za sto let způsobily a stále způsobují takové zněčištění planety jako žádná jiná generace v historii...

1 0
možnosti
TS

Spíš se zaměřte na problém elektroodpadu, plastový sáčky a pet lahve jsou to nejmenší.

1 0
možnosti
PS

V systému třídění a sběru, tedy ve výchově lidí je naděje na zlepšení stavu. Bude líp.R^

1 0
možnosti
DS

Tady nejde o přírodu, ale o přenesení infekce. Ovědomte si, kolik výrobků jí přes kasu projde za den. Nějaký může být špinavý, nebo naopak může dojít ke kontaminaci z Vašich rajčat. V případě, že by šlo o něco chlupatého, co navíc trousí, jako například kiwi, můžou chloupky vadit přímo i pokladní, pokud se jí zachytí na kůži. Vám to samozřejmě nevadí, když si to doma oloupete, ale ona s tím pracuje celý den. Pro ni to znamená nižší efektivitu práce, frontu, kratší přestávky a čert ví, co ještě. Takže z Vaší strany to byla nezohlednost.

Pokud se podíváte na ekologickou stopu papíru, má větší negativní efekt, než plastový sáček. Při výrobě papíru se do přírody uvolňuje mnohem větší množství jedovatých látek, které se odbourávají déle, než plastový pytlík sám o sobě. A je taktéž energeticky náročnější na výrobu. Choval jste se tedy dost neekologicky.

Víte, kam byste měl zaměřit pozornost? Třeba na kuřáky, kteří na ulici pohazují vajgly. Děcka, která rozhazují obaly. Na lidi, kteří jezdí do práce tři kiláky autem. Tohle jsou ekologické problémy. Proces distribuce potravin je dostatečně efektivní a budete se i divit - ekologický. Ono by bylo pěkné, aby každý doma pěstoval zeleninku, no ale to by potom nebyl internet :-).

3 0
možnosti
PS

Pozornosti by neměli ujít i výrobci obalové techniky. Jsou nějak zvýhodněni ti, co vyrábějí obaly a obalový materiál, který je k přírodě absolutně neškodný? 

Když se dříve zjistilo jak je asbest škodlivý, přislíbila se odměna za vyřešení jeho odstranění z brzdových destiček. Vyšlo to. Způsoby motivace výrobců jsou nepřeberné a stát by se měl postarat o naše zdraví. Zdravým rozumem se může zajistit zdánlivě nemožné...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1673x
Jsem člověk středního věku,který má širokě spektrum zájmů-od literatury,hudby,sportu až po cestováni a poznávání nových lidí,kultur.Začal jsem psát od 29.06.2013, tak doufám, že si mé články někdo přečte a případně je i ocení.Přeji všem to nejlepší a krásný den!

Seznam rubrik