Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Super clanek. Nasel jsem ho az ted. Jen dodam, ze po roce 1980 bylo mozno kvalitni muziku poslouchat i z polskeho rozhlasu. Jedynka byla opravdu dobra.

1 0
možnosti
Foto

Jo... open air v Berouně 1979 (proboha!). Blue Effect, Marsyas, Etc...  Ach jo. V celém městě byl zákaz prodávat pivo, aby máničky nenarušovaly budování sociálizmu.

1 0
možnosti

Jo a o párlet později opět Beroun s Jazz Q, Lutkou a pod. To je nostalgie;-(

0 0
možnosti

S obsahem článku naprosto souhlasím, jen bych ještě přidal rozhlasovou stanici Ostereich 3 a její Hit panorama každý den po jedenácté dopolední hodině.

2 0
možnosti

L59i95b28o42r 28S73y36n27e42k

30. 7. 2013 21:03

Tam jsem poprvé slyšel Manfred Manna a od té doby je pro mne kult. :-)

0 0
možnosti

A77l58o44i90s 11M76a79ň18a97s

29. 7. 2013 23:58

Je fakt, že dobu čajů nikdo už asi nevrátí. Rád vzpomínám jak jsme se domlouvali kam na Electronic(k), jak nám ho zakázali, aby další svaz žen komančům navzdory umožnil vznik Brutusu. Jak nám soudruzi z VB rušili Brutusáky s odůvodněním, že nemáme společenský oděv a reakci Saši Plesky. Doba páskáčů a kazeťáků, poslouchání a nahrávání z rušené SE, Laxu a B3, sledování ARD a ZDF. Tohle je dnes těžko pochopitelná skutečnost. A hlavně i úžasní muzikanti. Kdo měl to štěstí slyšet Kalandru, Zuzanu Michnovou, Olina Nejezchlebu,... na živo a měl "magič" tak nahrával a šířil osvětu dál. O Mišíkovi, Hladíkovi, Spáleném ani nehovoříc. :-)

Jak jsme oblézali spřátelené domy kultury ve snaze sehnat desky co jinde soudruzi povolili. Jak jsme se domlouvali s kamioňákama. Nezapomenu na výlet do Budapešti kde hráli Jethro Tull. Ale to už se blížil konec vlády jedné strany. :-)

Díky za připomenutí.

2 0
možnosti

Ja shodu nemusim a přísudek už vúbec ne.

0 0
možnosti
Foto

Téma dobré, ale jak někteří moji předřečníci naznačili, po stránce pravopisné průšvih. Nechápu, proč dostali mínusy ti, co na to upozornili.

1 1
možnosti

Asi proto, že se nejedná o hodinu českého jazyka, ale o něco úplně jiného.

6 0
možnosti

A propo já nahrával pecky z Hlasu Ameriky. Byla to nějaká hitparáda časopisu Billboard, komouši to rušili jako divý a my z toho byli naprosto mimo...Jsem ročník 1972, takže, když to "prasklo" mi bylo 17 :-).

0 0
možnosti

Pozor, komouši nikdy nerušili Hlas Ameriky, ani třeba Deutsche Welle nebo rádio Kanada, protože to byly oficiální stanice, podobně jako třeba rádio Praha, co zase vysílalo rudou propagandu na Západ. Rušila se jen Svobodka, a to co Vám přišlo jako rušení byl tak zcela jistě jen nekvalitní příjem kvůli slabýmu signálu či atmosférickým poruchám a tak.

1 0
možnosti

Přesně! Děkuji za ten krásný článek. Souhlasím a připojuji se, já o něco mladší (ročník 1972). Jen bych nebyl tak černobilý. Dneska jsou věcí, které jsou mnohdy o dost drsnější a negativnější...A tak nechme každé generaci, co její jest;-)!

3 0
možnosti

P41e53t89r 53M31u48r80č55e78k

29. 7. 2013 21:10

Já taky poslouchal vysílání maďarské svobodné evropy na krátkých vlnách frekvenci již nepamatuji ale začínali ve tři hodiny odpoledne, trvalo to dvě hodiny a dávali tam Pink Floyd,Black Sabath,Cream,Yes,Jethro Tul a pod.Stavěli jsme si sami elektronkové zesilovače,gramofony z hifi klubu,reprobedny .

Vše to mělo takové kouzlo zakázaného a na druhou stranu jsem měl pocit úspechu když to hrálo a pozor,velmi dobře.

Dnes se výrobci vrací opět k elektronkám a klasickým gramofonum ale je je to jenom Pro fajnšmekry kteří na to mají protože ceny se pohybují od několika desetitisíců až po státisíce za domácí aparaturu.

Jinak díky za perfektní článek a lidičkám co jim vadí pár gramatických chyb vkazuji ať si založí vlastní blog o gramatice a tam se můžou vyřadit do alelujá.

5 0
možnosti

Pane Murčku, Marshal produkuje výhradně elektronkové zesilovače.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1673x
Jsem člověk středního věku,který má širokě spektrum zájmů-od literatury,hudby,sportu až po cestováni a poznávání nových lidí,kultur.Začal jsem psát od 29.06.2013, tak doufám, že si mé články někdo přečte a případně je i ocení.Přeji všem to nejlepší a krásný den!

Seznam rubrik